Рекомендуем скачать бесплатные программы с нашего сайтика и рекомендуем последние хорошие фильмы смотреть онлайн у нас на популярном сайте шаблоны dle 10.2 лучшие и бесплатные
Сніговий барс

Сніговий барс мешкає в горах Центральної Азії. Це хижак з родини котячих. Зустрічається рідко. Завдовжки він до 130 см, а дуже товстий хвіст трохи коротше. Полює на копитних, ловить зайців, байбаків

Верблюд

Верблюд. Дикий верблюд зберігся тільки в Монголії, в самих глухих куточках чагарникових пустель. Зимує в горах: рятується від холодних вітрів. Годується колючими чагарниками, молодими пагонами саксаула, а восени, в оазисах, листям тополі і очеретом. Може довго не їсти і не пити

Сайгак

Сайгак схожий на вівцю на тонких ногах. Морда роздута, з носом-хоботком, навислим ротом. Їсть степові трави, відшукуючи посочнее, і ретельно скусывает кожен зелений пагін. З відкритого місця біжить нарівні з автомобілем

Джейран

Джейран — високонога, струнка газель. Живе в пустелях Центральної Азії, Монголії. Годується травами і чагарниками. Стадо джейранов кочує. Воду п'ють раз в сім днів: приходять до водопою за 15 км, коли стемніє.

Винторогий козел

Винторогий козел. Роги у нього закручені спіраллю. У самців велика борода, шерсть на грудях, особливо пишна взимку. Живе в горах Індії, Афганістану, на схилах скелястих ущелин, дуже високо. Взимку зрідка спускається нижче. Харчується травою, листям, пагонами чагарників.

Муфлон

Муфлон — найменший з гірських баранів. Живе в Криму і на Кіпрі, пасеться на гірських схилах, порослих травою. Скель і обривів не любить, але іноді ховається там від ворогів. Кримський муфлон, єдиний з усіх гірських баранів, заходить в ліс — поїдає тонкі гілки клена і дуба. 

Тапір

Тапір — масивна тварина, що мешкає на півострові Індокитай. Ніс і верхня губа у нього утворюють рухливий хоботок, хвіст невеликий. Шкіра товста, покрита короткими волосками. Живе в болотистих лісах, чагарниках.

Носоріг (індійський)

Носоріг (індійський) — найбільший в Азії звір після слона. Нікого не боїться! Захищається не рогом, а ікла нижньої щелепи: завдає ріжучі удари. Добре плаває, непогано бігає, перестрибуючи канавки. Травоїдний. У спеку любить повалятися в калюжах з рідкої грязюки. Живе одинаком

Гаур

Гаур — великий, сильний бик. Шерсть коротка, щільно прилягає до тіла. Роги довгі — більше 1 м. Живе в гірських лісах, бамбукових джунглях, серед заростей чагарників на рівнинах в Індії,на півострові Індокитай і на острові Малакка

Такін

Такін схожий на бика. Великий, важить до 350 кг. Шерсть густа, тонкі волоски, дуже жирні — не намокають від вологи. Живе в горах Китаю, Бірми, на альпійських луках, взимку спускається в ліси.