• admin
  • Комментариев: 0
  • Просмотров: 311
  • 8-12-2015, 22:38

Гаур — великий, сильний бик. Шерсть коротка, щільно прилягає до тіла. Роги довгі — більше 1 м. Живе в гірських лісах, бамбукових джунглях, серед заростей чагарників на рівнинах в Індії,на півострові Індокитай і на острові Малакка. Їсть траву, пагони бамбука і гілок. Любить купатися. Пасеться вранці і ввечері, вночі і вдень спить. Тримаються гауры групами. Ватажок в стаді — стара досвідчена корова. Телят охороняють матері. Ворога атакують не чолом, а боком: низько опускають голову, присідають і наносять удар одним рогом.