• admin
  • Комментариев: 0
  • Просмотров: 277
  • 8-12-2015, 22:45

Винторогий козел. Роги у нього закручені спіраллю. У самців велика борода, шерсть на грудях, особливо пишна взимку. Живе в горах Індії, Афганістану, на схилах скелястих ущелин, дуже високо. Взимку зрідка спускається нижче. Харчується травою, листям, пагонами чагарників. Вечорами відправляється на водопій. Влітку пасеться в сутінках і вночі, взимку — поки світло. Навесні самка приносить одного-двох козенят, і вже на другий день вони ходять разом з нею. Молоко ссуть до осені.