• admin
  • Комментариев: 0
  • Просмотров: 260
  • 8-12-2015, 22:48

Джейран — високонога, струнка газель. Живе в пустелях Центральної Азії, Монголії. Годується травами і чагарниками. Стадо джейранов кочує. Воду п'ють раз в сім днів: приходять до водопою за 15 км, коли стемніє. У спеку лежать в тіні. При небезпеці схоплюються і біжать без оглядки. У матері народжується одне дитинча, рідше два. Вона годує їх молоком, а захищає ударами передніх копит або рогами.