• admin
  • Комментариев: 0
  • Просмотров: 247
  • 16-12-2015, 23:31

Верблюд. Дикий верблюд зберігся тільки в Монголії, в самих глухих куточках чагарникових пустель. Зимує в горах: рятується від холодних вітрів. Годується колючими чагарниками, молодими пагонами саксаула, а восени, в оазисах, листям тополі і очеретом. Може довго не їсти і не пити. Їжу і воду запасає у вигляді жиру «про запас» в горбах. Від палючого сонця його рятує товста шкура і дуже густа шерсть, а від розпеченого піску — мозолисті подушки на ногах і грудях. У табуні зазвичай — батько-ватажок і мати з молодняком різного віку. В рік у матері народжується один верблюденя.