• admin
  • Комментариев: 0
  • Просмотров: 289
  • 18-12-2015, 17:57

Велика панда, або бамбуковий ведмідь, що живе в горах Південного Китаю. Це великий звір, довжиною до 1,5 м. На широких лапах сильні кігті і є шостий палець, який, протистоїть іншим. Все це допомагає йому утримувати гладкі стебла бамбука. Чорні «окуляри» навколо очей, чорні ноги і хомут через плечі служать для маскування. Веде самотній спосіб життя. Тільки на час народження і виховання малюків панди об'єднуються в пари. Дитинчата з'являються на світ раз у рік. Панди годуються по 10-12 годин на добу тонкими паростками і корінням бамбука, а також інших рослин. В сплячку не впадають.