• admin
  • Комментариев: 0
  • Просмотров: 197
  • 18-12-2015, 20:41

Гібон — порівняно невелика мавпа. Живе в Південно-Східній Азії, в кронах тропічних і гірських лісів, сім'єю: ватажок-батько, мати, діти і один-два старого. Хвоста немає. Дуже рухливий: легко перелітає з гілки на гілку, чіпляючись руками. Час проводить в іграх. Їсть плоди, листя, яйця птахів, іноді комах. Ласкаві, турботливі звірі. Немічним старим їжу приносять молоді. Дитинча народжується один за два-три роки — голий, без шерсті.